Stichting Hulphond Nederland

Hulphond Nederland helpt mensen met een fysieke of geestelijke zorgvraag door de inzet van een hulphond. Een hulphond voorkomt isolement en biedt nieuw perspectief. Stichting Hulphond Nederland heeft ruim dertig jaar ervaring in het opleiden en plaatsen van hulphonden. De stichting is een kwalitatief hoogwaardige organisatie die voor steeds meer ziektebeelden, gedragsstoornissen en leer- of andersoortige problematiek hulphonden inzet.______________________________________________________________________

Regionale Avondvierdaagse-organisaties

Samen een doel bereiken, lol maken en lekker bewegen, dat is waar de Avondvierdaagse voor staat. Het is de kans om samen met anderen een gezellige en sportieve uitdaging aan te gaan. Dat is niet alleen leuk, maar ook belangrijk, want in ons huidige tijdperk wil het bewegen er nogal eens bij inschieten.

De organisatie van de Avondvierdaagse in onze regio rust vaak op de schouders van vrijwilligers. Zij kampen bijna overal met uitdagingen als een te kleine bezetting of steeds hogere kosten. Rotary Club Geertruidenberg onderkent het sociaal en cultureel belang van de Avondvierdaagse en steekt de organisaties van deze wandeltochten in de regio dan ook graag een hart onder de riem door een financiële bijdrage in de organisatie te leveren.

 ______________________________________________________________________

RCG COMMUNITY SERVICES (LOKALE DOELEN)

Rotary International verwezenlijkt haar doelstellingen langs 5 pijlers. Deze pijlers noemen wij Avenues en zijn opgesplitst naar Club Services, Vocational Services, International Services, Next Generation Services en Community Services.

Onze Community Services zijn gericht op het financieel steunen of daadwerkelijk met hulp bijdragen aan de lokale gemeenschap en lokale doelen). Op dat vlak organiseren wij in 2019-2020 in samenwerking met Vluchtelingenhulp een Kinderfilmmiddag bij Servicebioscoop Hollywoud in Almkerk.

Daarnaast staat er in samenwerking met een 7-tal zorgcentra uit de regio een tocht voor ouderen, onze jaarlijkse Seniorentocht, op het programma. Naast een tochtje door de regio onder het genot van koffie en gebak worden onze gasten daarbij veelal muzikaal ontvangen voor een gezellig samenzijn om ook herinneringen aan tijden van weleer te kunnen ophalen.
 ______________________________________________________________________