RCG COMMUNITY SERVICES (LOKALE DOELEN)

Rotary International verwezenlijkt haar doelstellingen langs 5 pijlers. Deze pijlers noemen wij Avenues en zijn opgesplitst naar Club Services, Vocational Services, International Services, Next Generation Services en Community Services.

Onze Community Services zijn gericht op het financieel steunen of daadwerkelijk met hulp bijdragen aan de lokale gemeenschap en lokale doelen). Op dat vlak organiseren wij in 2019-2020 in samenwerking met Vluchtelingenhulp een Kinderfilmmiddag bij Servicebioscoop Hollywoud in Almkerk.

Daarnaast staat er in samenwerking met een 7-tal zorgcentra uit de regio een tocht voor ouderen, onze jaarlijkse Seniorentocht, op het programma. Naast een tochtje door de regio onder het genot van koffie en gebak worden onze gasten daarbij veelal muzikaal ontvangen voor een gezellig samenzijn om ook herinneringen aan tijden van weleer te kunnen ophalen.
 ______________________________________________________________________

VILLA PARDOES

Villa Pardoes is een sprookjesachtig vakantieverblijf in Kaatsheuvel voor ernstig, mogelijk levensbedreigend zieke kinderen tussen de vier en twaalf jaar. Een onvergetelijke vakantie voor kinderen die dolgraag een tijdje aan iets anders willen denken dan hun ziekte. Voor broertjes, zusjes, ouders, opa’s en oma’s die dromen van een onbezorgde week samen. Even alles vergeten.

Spierpijn van het lachen, vrienden voor het leven, even geen gedokter, een weekje onbekommerd genieten, tranen van geluk …. Villa Pardoes is heel veel. Vier woorden vatten alles treffend samen: daar vergeet je álles!

“Eigenlijk wil je helemaal niet op vakantie in Villa Pardoes. Want dat betekent dat je een ziek kind hebt. Maar wat er de afgelopen week hier met ons gebeurde, is zo bijzonder. Even leek het alsof Sam helemaal niet ziek was. Het ging weer om ons gezin, we hebben genoten.” (uit het gastenboek)

Villa Pardoes bestaat uit twaalf ruime vakantiewoningen, aan elkaar geschakeld rondom de PicknickPlaats. Het gebouw heeft de vorm van een Slak op een Bloem. Kinderen kunnen er in een veilige en kleurrijke omgeving spelen. Ouders ontmoeten er lotgenoten. Ze kunnen er hun verhaal vertellen en ervaringen delen, soms tot laat in de avond.

In Villa Pardoes worden avonturen samen beleefd. Met familie en vrienden. Met Ridders, met Barbie en de sprookjes van 1001 Nacht komen er tot leven. Villa Pardoes is voor een weekje het warme nest waar men thuiskomt na een dag vol leuke activiteiten.

 ______________________________________________________________________